Usluge

DEZINFEKCIJA VOZILA OZONOM – ozoniranje auta

ozon dezinfekcija

Visoki nivo efikasnosti dezinfekcije ozonom je potvrđen od strane brojnih svijetskih institucija među kojima su FDA (Američka agencija za hranu i lijekove)i SGC (Švicarski laboratorij Sociate Generale de Surveillance)

Dezinfekcija vozila ozonom – ozoniranje auta – Mnogi vlasnici automobila redovno čiste i dezinfikuju svoj automobil kako bi zaštitili svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih saputnika. To je posebno važno u ovo vrijeme kada zbog straha od koronavirusa svi vodimo veću brigu o čistoći prostora u kojima često boravimo.

Dezinfekcija automobila ozonom je najbolji način za čišćenje unutrašnjosti automobila jer osigurava potpunu čistoću prostora i djeluje bolje nego osvježivači i deterdženti za čišćenje unutrašnjosti vozila koji samo prividno čiste kabinu vozila.

Dezinfekcija vozila ozonom

Dezinfekcija vozila najjačim poznatim prirodnim dezinfekcionim sredstvom koji je 3.000 puta jači od hlora – Ozon3 uspješno čisti ventilaciju cijelog automobila, nepristupačna mjesta u automobilu i cijelu kabinu vozila za samo 15 do 30 minuta zavisno od toga radi li se o putničkom vozilu, kombiju ili kamionskoj kabini.

ozoniranje auta
Ozoniranje auta

Ozon (aktivni kiseonik) priroda stvara kako bi pročistila vazduh i vodu naše planete. Najpoznatiji proces prirodnog stvaranja ozona je grmljavinsko nevrijeme.

Ozon efikasno uklanja molekule neugodnih mirisa, viruse, bakterije, gljivice, plijesan, alergene, grinje i mikroorganizme u automobilu.

Između ostalog, aktivni kiseonik (ozon) uništava sljedeće:

  • Bakterije – Bacilus atrophaeus, Bacilus anthracis (Anthrax), Escherichia coli, Salmonella choleraesuis, Methicilin resistant Staphylococcus auereus (MRSA), Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Tubercle bacillus, Streptococcus pyogenes, Listeria monocytogenes i druge
  • Virusi – virus gripe tip A, virus ptičje gripe H5N1, virus svinjske gripe H1N1, virus herpesa, vaccinia virus, adenovirus i druge
  • Plijesan – Aspergillus niger, Stachybotrys chatarum (crna plijesan) i duge

Osim što se stvara prirodnim putem ozon je moguće i proizvesti posebnim uređajima koje nazivamo ozonizator kiseonika, DIS&A d.o.o. na lokaciji PJ SPEED, Miše Stupara 12, Banja Luka u ponudi ima uređaj renomirane marke Magneti Marelli kao najbolji uređaj za dezinfikovanje automobila ozonom na tržištu.

Ozon na najučinkovitiji način, potpuno priridno i neškodljivo pročišćava i dezinfikuje zatvorene prostore.

Posebnost ozona je što ne čisti samo vazduh već i prodire u pore materijala u automobilu. Nakon tretmana vozila ozonom on se raspada nazad u obični kiseonik.

Dezinfekcija vozila ozonom pridonosi minimalizaciji zdravstvenih rizika za razliku od korištenja raznih hemikalija i sredstava za dezinfekciju.

Ozoniranje auta samo u servisu DIS& A d.o.o. PJ SPEED, Miše Stupara 12, Banja Luka

Rezervišite termin za dezinfekciju unutrašnjosti vozila.


FAQ

Kako funkcioniše ozonizator kiseonika Magneti Marelli?

Pogledajte video

Uništava li ozoniranje vozila novi koronavirus?

Jedan od često korištenih načina za dezinfekciju je dezinfekcija ozonom. Ozoniranje se često koristi u bolnicama za sterilizaciju opreme i prostora. Korištenje ozona u zdravstenim ustanovama znatno smanjuje ili sprječava širenje bakterija i virusa, no trenutno goreće pitanje je ubija li ozon i SARS CoV-2 virus, uzročnik COVID-19 zaraze.

Iako za sada nema naučno provedenih testova koji bi nedvosmisleno utvrdili da ozoniranje može uništiti trenutnu mutaciju koronavirusa SARS CoV-2 koja izaziva COVID-19 postoji više dokaza da je tome tako:

  • tokom SARS epidemije 2003 godine ozon je uspješno korišten za dezinfekciju prostora od SARS COV-1 virusa koji uzrokuje ovu opasnu bolest
  • SARS CoV-1 virus kao i aktuelni SARS Cov-2 spadaju u porodicu korona virusa. Zbog toga je vrlo vjerojatno da tretman ozonom uništava i ovu podvrstu koronavirusa