Usluge

Protektirane gume za kamione

protektirane-gume-za-kamione

PROTEKTIRANE GUME ZA KAMIONE – Protekt gume Banja Luka

Gume za kamione – šta je protektiranje guma za kamione?

Protektirane gume za kamione – Protektiranje gume za kamione je siguran, ekonomičan i ekološki prihvatljiv način da se istrošenim gumama da novi životni vijek: istrošena površina gaznoga sloja zamijenjena je novom. Krajnji rezultat je guma koja se može ponovno koristiti!

 

Protektirane gume za kamione – zašto ih odabrati?

Visokokvalitetno protektirane gume za kamione alternativa su novim gumama za teretna vozila jer nude sigurnost, vrhunske performanse i odličan odnos uloženo-dobijeno. Zbog toga sve više potrošača prepoznaje i koristi protektirane gume.

DIS&A protektirane gume za kamione su izrađene od repromaterijal firme koja je lider u svjetskoj proizvodnji repromaterijala za protektiranje, “KRAIBURG” iz Austrije.

 

Da li se sve gume za kamione mogu protektirati?

Nije svaka guma prikladna za protektiranje. Protekt je moguć u sljedećim slučajevima:

 

  • Guma je bila održavana, s njom je pažljivo rukovano i vožena s ispravnim vazdušnim pritiskom u svom “prvom životu”.
  • Kućište je u dobrom stanju i nema ozbiljnih oštećenja.

Pitanje da li se kućište može ponovo koristiti takođe zavisi od vrste gume.

 

Protektiranje guma za kamione i njihovo mjesto na tržištu

Kod guma za kamione udio protektiranih guma u Evropi kreće se od oko 40% u Španiji do preko 70% u Finskoj. U Njemačkoj i Francuskoj protektirane gume čine oko polovine tržišta rezervnih guma za teretna vozila. Preko 15 miliona guma za kamione i autobuse se koristi svake godine širom EU. Od toga je oko 8 miliona novih guma, a preko 6 miliona su protektirane gume.

Protektiranje guma igra posebno važnu ulogu u pneumaticima aviona, koji su izloženi ekstremnim naponima. Avionske gume moraju da izdrže veliko naprezanje pri brzinama većim od 250 km/h, i podvrgnute se obnavljanju nakon oko 150 manevara poletanja i sletanja. Obnavljanje se može obaviti i do dvanaest puta. Postupci ispitivanja su ovde prirodno veoma strogi, a bezbjednost ima prioritet.

Pogledaj još: protekt gume Banja Luka za teretni program